

ساخت سوله تیرورقی : ساخت انواع سوله ها می تواند به نوع کاربری آن ها بستگی داشته باشد و این خریدار است که تعیین می کند سوله از کدام نوع باشد .
سوله تیرورقی : سوله تیرورقی سازه ای فلزی است که به وسیله ی پیچ و مهره اجزای مختلف آن را به یکدیگر متصل می کنند. این نوع سوله را به عنوان قدیمی ترین سازه ی فلزی می شناسند که امروزه با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی سازه های دیگر جایگزین آن شده و کمتر مورد استفاده قرار می گیرد .
یکی از دلایل مهم استفاده ی محدود از سوله تیر ورقی محدودیت ابعاد دهانه می باشد. دهانه ی این سوله نهایتا تا ارتفاع ۲۰ متری پیش بینی شده است و به همین دلیل نمی توان از /ان برای انواع صنایع استفاده کرد.
سوله های تیرورقی از اجزایی مانند قاب اصلی، وال پست، بولت، لاپه، آبچکان، سایه بان ، مهاربند، حمال چرثقیل، بادبند، پیچ و مهره ، مهاربند و … تشکیل می شوند.
ساخت سوله تیرورقی
در ساخت این نوع سوله از فولاد خام استفاده می شود که آن ها را با استفاده از محاسبات و طراحی های خاصی برش داده و به وسیاه ی جوش کاری و پیچ و مهره کردن آن ها را به یکدیگر متصل می کنند.
همان گونه که اشاره شد مناسب ترین جای کاربرد سوله تیر ورقی در مواقعی است که دهانه ای یا ارتفاع کمتر از ۲۰ متر در ساخت سوله مورد نیاز باشد . چرا که در غیر این صورت صرفه ی اقتصادی این نوع سوله از بین رفته و هزینه بر می باشد. پیشنهاد می شود که در این موارد ساخت سوله های خرپایی را جایگزین سوله های تیر ورقی نماییم.
از مزایای سوله های تیرورقی می توان به قابل نقل و انتقال بودن سوله، قابلیت نصب جرثقیل های سقفی، امکان ساخت طبقاتی ، امکان بازیافت قطعات، آسان بودن باز و بسته کردن قطعات و … در کنار معایبی مانند : انسجام کمتر در قیاس با سوله های دیگر، هزینه بر بودن، سنگین وزنی، محدودیت ابعاد دهانه اشاره نمود.
ساخت سوله های تیرورقی
ساخت سوله های تیرورقی با استفاده از روش های سنتی انجام می گیرد. سوله های تیرورقی با توجه به قدمت زیادی که دارا می باشند و همچنین با پیدایش سوله های جدید تر با ویژگی های بهتر در حال حاضر کم تر مورد استفاده قرار می گیرند.