

ساخت سوله های خرپایی : با تغییرات صنایع مختلف در گذر زمان صنعت سوله سازی هم دچار تغییرات فراوانی شده است. ساخت سوله هایی با دهانه بزرگ که در دهه های قبل امکان پذیر نبود یا با هزینه فراوان اجرا می شد امروزه با وجود خرپاها به سهولت قابل اجرا می باشد خرپاها درواقع مجموعه ای از قطعاتی هستند که به شکل مثلثی و توسط مفصل به هم وصل می شوند.
انواع خرپاها عبارتند از:
خرپاهای تخت: خرپاهای تخت از بالا و پایین به ستون تکیه گاه وصل می شوند این خرپاها برای سقف دهانه های بزرگ سوله ها مناسب می باشند.
خرپاهای مرکب: از اتصال چندین خرپای ساده تشکیل می شوند و به دلیل ساختار پیچیده از خرپاهای تخت گرانتر هستند.
خرپای پیچیده و مبهم: خرپایی که ساده و مرکب نباشد از نوع خرپای پیچیده می باشد.
ساخت سوله های خرپایی
لنگر خمشی توسط اعضا خرپا قابل تحمل نیست و مقاومت خرپاها توسط گره ها صورت می گیرد به همین خاطر قطعات خرپا را از پروفیل های نازکی می سازند که قابلیت ارتجاعی سازه را حفظ کنند و برای پایداری کناری خرپاها از مهاربند کمک می گیرند.
اتصالات خرپا:
برای اتصال اجزا خرپاها از جوش، پیچ و مهره یا پرچ استفاده می کنند.
سوله های خرپایی:
- سوله هایی با ساختار خرپا هستند که نیازی به فونداسیون ندارند یا با یک فونداسیون ارزان قابل اجرا هستند و قطعاً با حذف فونداسیون بسیاری از هزینه های خاکبرداری- تسطیح- ریختن مگر- آجرچینی وجود نخواهد داشت.
- این سازه ها در زمان کوتاهی نصب و اجرا می شوند و در نصب آن ها نیازی به افراد متخصص نیست و فرد خریدار هم می تواند این کار را انجام دهد.
- به دلیل ساختار خرپایی و مقاومت در برابر نیروهای کششی و ضربه ای، در برابر زلزله مقاوم هستند.
- این سازه هادر برابر حریق مقاوم هستند.
- از این سازه ها برای کاربری های مختلفی استفاده می کنند برای مثال برای اسکان های موقت، سالن، کارگاه، میادین میوه و تره بار و…
در این سازه ها با ایجاد دیوارهای داخلی می توان فضاهای موجود را اضافه کرد و سازه هایی با هزینه کمتر از کانکس برای مصارف اداری ایجاد کرد .