

طراحی سوله های استاندارد : نقشه های سوله پس از طراحی به سازندگان تحویل داده می شود و دستور ساخت صادر می شود . طراحی سوله ها به این ترتیب است که باید تماما توسط مهندسان کاردان و نرم افزارهای طراحی سوله که با علم روز دنیا عجین شده اند صورت گیرد , سوله های استاندارد طراحی های اصولی و استانداردی هم دارند در این میان باید به جزئیات ساخت سازه دقت نمود .
طراحی سوله های استاندارد
در ساخت سوله های استاندارد باید به ابعاد آن توجه نمود .
طول سوله :
هر سوله با توجه به کاربریش طول و به طور کلی ابعاد مخصوص به خود را دارد اما به طور معمول طول سوله های استاندارد حداکثر ۹۰ متر است و فاصله بین ستون ها ۶ الی ۹ متر است .
عرض سوله :
دهانه سوله ها معمولا بین ۲۰ الی ۳۵ متر می باشد اما استفاده از سوله های با دهانه بزرگ بیش تر کاربردی و متداول است .
ارتفاع سوله :
یکی دیگر از پارامترهای ابعادی ارتفاع آن است معمولا سوله هایی با ارتفاع بلندتر بیش تر مورد استفاده قرار می گیرند اما ارتفاع استاندارد سوله ها ۴ الی ۲۵ متر است .
شیب سوله :
دهانه سوله با شیب سوله رابطه عکس دارد هرچه دهانه بیش تر باشد شیب سازه کم تر خواهد بود اما به طور معمول بین ۱۰% الی ۳۰% است .
ساخت سوله های استاندارد :
ساخت این نوع سوله ها نیز مانند سایر سوله هاست با این تفاوت که در ساخت این سوله ها یکسری استاندارد ها و قوانین خاصی رعایت شود مثلا همین ابعاد سوله ها که طول و عرض و ارتفاعشان باید در محدوده ی خاصی باشد .
ساخت این سوله ها نیز توسط مهندسین سازه صورت می گیرد که امری تخصصی و حساس به شمار می رود . از سوله های استاندارد می تواند در مواردی چون سوله های صنعتی , سوله های نمایشگاهی , سوله های نظامی و .. استفاده نمود .